3×7 Konteyner
Kurulumlarının hızlı olması, zeminle bağlantılı olarak kurulması ve defalarca kez kullanılabilmesi gibi özelliklerinden ötürü genellikle yapı ve inşaat alanında kullanılan 3×7 konteyner rahatlık ve kullanım şekliyle en çok tercih edilen konteyner türüdür. Kapısıyla, penceresiyle, elektrik ve sıhhi tesisatıyla taşınabilir bir ev görevi görürler. İç döşeme planıyla, boyutuyla ve sağlam bir yalıtımla 3×7 konteynerler, ofis kullanımında da görmek mümkündür. Konteyner türleri ile karşılaştırıldığında ihtiyaca göre kullanılması en uygun olan tür yine 21 metrekare konteynerdir. 3×7 konteynerlerin yeri geldiğinde ev, yeri geldiğinde ofis ayrıca deprem, heyelan vb. afetler gibi hadiselerde ise bir nevi barınak görevi görmesinin nedeni de budur. İçinde isteğe bağlı olarak tuvalet ve banyo da bulundurulabilir. 3×7 konteynerlerin yapımında kullanılan malzemeler ise, bu konteyner türünün kalitesi hakkında bize bilgi vermektedir.
3×7 Konteyner Bölümleri ve Kullanılan Malzemeler
İçindekiler
- Dış Duvarlar: Trapez baskı uygulanarak mukavemet verilen DKP sac veya toz boyalı galvaniz sac tercih edilir.
- İç Duvarlar: İç duvarlarda da tercih edilen DKP sacın iç kısmında ısı ve ses yalıtımı amacıyla strafor kullanılır.
- Çatı Kaplaması: Bu bölümde ise genellikle kullanılan trapez kesitli galvaniz sac yağmur suyunun konteyner içinde bulunan yağmur oluklarından dışarı çıkmasını sağlar. Kullanılan maddenin sağlamlığı, 3×7 konteyner, kar ve rüzgar yükü dayanıklılığıyla doğru orantılıdır.
- Taban Kaplaması: Genellikle çelik karkas üzerine belirli bir ölçüde betopan (çimento esaslı yonga levha) vidalanmasıyla ve onunda üzerine pvc mineflo kaplanmasıyla oluşturulur. 3×7 konteyner, göze hitap etmesi istenirse süpürgelik döşenebilir.
- Tavan Kaplaması: Kaplamada genellikle lambiri kullanılır, sac ve lambiri arasına ise ısı ve ses yalıtımı için cam yünü döşenir. İsteğe bağlı olarak lambiri yerine suntalem veya alçıpan da kullanılabilir.
- Kapılar: Dış kapılarda toz boyalı sacdan preslenmiş izolasyonlu sac veya özel şekillendirilmiş DKP sac kullanılır. İzolasyon malzemesi olarak ise genellikle strafor kullanılır. Varsa iç kapılarda ise ahşap, MDF veya Amerikan Panel kapılar tercih edilir.
- Pencereler: 3×7 konteyner, pencerelerinde PVC tek cam, ısı kaybına önem verildiğinde ise isteğe bağlı olarak PVC çift cam kullanılır.
- Elektrik ve Sıhhi Tesisat: Bir nevi yaşam alanı olarak kullanılan 3×7 konteynerlerin olmazsa olmazı olan elektrik ve sıhhi tesisat, gizli olarak sıva altına yapılır. Konteynerin uygun noktalarına elektrik ve telefon prizi yerleştirilir. Aydınlatmanın yeri olarak ise genellikle tavan ve kapı üstü tercih edilir. Sıhhi tesisatta ise PVC beyaz boru kullanılır.
- İç Aksamlar: Yerleşim projesine göre isteğe bağlı olarak kullanılacak olan iç aksamlar; duş teknesi veya duşa kabin, lavabo, klozet ve mutfak eviyesidir.
3×7 Konteyner Fiyatları
Tüm bu özellikleri ile kullanıcılarına ufak bir ev rahatlığı verecek olan 3×7 konteynerler düşük maliyetlidirler. Kullanılan malzemeye göre kullanıcılarına yüksek kalite seçeneği sunar, kolay sevkiyat ve her türlü iklim koşuluna dayanıklılık gibi özellikleriyle en çok tercih edilen hazır yapılar olması nedeniyle yapı ve inşaat sektörünün vazgeçilmezidir. Dikkat edilmesi gereken hususların başında ise konteynerin konulacağı zeminin sağlamlığı ve düzlüğü gelir, aksi takdirde kapı ve pencerelerin kullanımında sorun yaşanacağı gibi, başka problemlere de neden olabilir. Konteynerlerin uzun süreli kullanımlarının sağlanması için düzgün bir beton zemine veya belirli aralıklı kısa kenar ölçülerinde takozlar üzerine konulmalıdır. Bu hususlar dikkate alındığında 3×7 konteyner uzun ömür ve rahat kullanım sağlar.
0 Yorum
Yorum yazın